WijzijnGGNet-dagen 2022

GGNet

  • Bagage
  • Beweging
  • samenwerken
  • Van zorg naar gezondheid
  • WijzijnGGnet-dagen

GGNet heeft wederom de armen in elkaar geslagen met blend. Samen hebben wij tijdens de WijzijnGGNet-dagen 2022 weer mooie dagen mogen produceren en uitvoeren.

GGNet beweegt van ‘zorgen voor… naar zorgen dat…’. Deze beweging noemen zij ‘Van Zorg naar Gezondheid’. Het doel van de beweging is gezondheid, maar vooral een ecosysteem creëren voor mentale gezondheid zodat mensen weer mee kunnen doen met hun omgeving. GGNet staat aan de vooravond van deze beweging en wil mede door de WijzijnGGNet-dagen de beweging definiëren.

GGNET_3okt_Ronnie Zeemering_Smedia-6445

Het feit dat iedereen ‘bagage’ bij zich draagt is als metafoor door de dagen verweven. Iedereen beweegt namelijk met zijn of haar eigen ‘bagage’.

Een rugzak, iedereen heeft er een of kent iemand die er een heeft. Een rugzak, koffer of bagagekar vol met ervaringen vanuit het verleden. Vol met mooie herinneringen, maar ook met pijn en verdriet. De ene rugzak is groter, de andere is zwaarder en sommige mensen dragen de rugzak van een ander. Iedereen heeft een rugzak meegekregen en deze maakt deel uit van wie we zijn.

Een groep GGNet collega’s bewogen over het podium met ouderwetse koffers en rugzakken. Tijdens deze beweging klonken er allerlei verhalen en muziek. De kern van het verhaal is dat we allemaal mens zijn in een wereld vol beweging. Een mens met uitdagingen, verlangens en talenten. Soms komen we obstakels tegen, vallen we en is het nodig om hulp te accepteren. Maar we zijn allemaal onderweg met onze eigen bagage.

GGNEt_5 okt_Ronnie Zeemering_Smedia-27

Presentator Ebel Jan van Dijk kwam aanlopen met zijn koffer en begon met de vraag: “Wat verwacht jij van vandaag?” De collega’s van GGNet gaven aan een gezellige, muzikale en ontspannende dag te willen. En ze het was van groot belang om tijdens de dag op een andere manier te verbinden, door samen met een kritisch vermogen naar de toekomst te kijken.

GGNET_4okt_Ronnie Zeemering_Smedia-38

Tijdens de ‘Ansichtkaarten’ kregen de medewerkers daadwerkelijk deze mogelijkheid, zo konden ze samen kritische vragen stellen aan bestuurde Jochanan. Iedere collega kon op een ansichtkaart zijn of haar vraag schrijven en een deel hiervan werden tijdens de dagen gesteld. Op het podium liet bestuurder Jochanan tijdens de ‘Ansichtkaarten’ een deel van zijn bagage zien. Na de drie dagen heeft Jochanan de ansichtkaarten meegenomen en zal ze allemaal doornemen om te kunnen zien waar de vragen vanuit de collega’s precies liggen.

GGNEt_5 okt_Ronnie Zeemering_Smedia-46

Vervolgens bracht Corine een rugzak vol met verhalen. Zij sprak in poëtische woorden over haar verleden, begeleid door gitarist Ocker Geraerts. Tussen haar woorden klonk de stem van Herman van Veen met het nummer ‘Wie’. Haar verhaal was gevangen op het doek dat zij met zich meebracht. Naar haar verhaal sprak Corine als ervaringsdeskundige met krachtige woorden en ving zij de essentie van de dag. Zij liet zien hoe je met je bagage leert omgaan in plaats van het oplossen, want de rugzak blijft bestaan en blijft zwaar. Daarna ritste Corine haar verhaal dicht en pakte zij haar rugzak weer op. Zo liep ze van het podium en vervolgde de WijzijnGGNet-dagen haar koers.

Vertel ons jouw verhaal
×
Blend laat niemand onbewogen

Vertel ons je verhaal

Bellen mag ook

06 414 022 06

Bedankt voor je verhaal!

    Annuleren

    Jouw verhaal laat ons niet onbewogen, we nemen zo snel mogelijk contact met je op!