Noorderlinkdagen 2022

Noorderlink

  • Noorderlinkdagen
  • samenwerken
  • Talent
  • Verbinding

Blend staat voor duurzame relaties en werkt zo ook al jaren met Noorderlink om samen de Noorderlinkdagen vorm te geven. Zo hebben wij vandaag ook weer een tof programma mogen maken samen met Noorderlink. Iedere editie met een nieuw thema, een andere locatie, nieuwe poster en een unieke invulling. 

Wij nemen je graag mee door de jaren heen en lichten het thema van de 2022 editie nog even toe.

Posters_Noorderlinkdagen

2022: Drafbaan Groningen | Noorderlink live : Talent kent vele gezichten 

2021: Diverse locatie in Noord NL Online | Expeditie van Betekenis

2018: De Harmonie Leeuwarden| Werkgeluk

2016: De Nieuwe Kolk Assen | Noordkracht 16

2014: Martinikerk Groningen | Universiteit va Houdbaarheid

2012: Parkeergarage Euroborg | Wij grijpen in

Vertel ons jouw verhaal

Talent kent meerdere betekenissen. Veelal spreekt men over talent, wanneer wij het bijvoorbeeld hebben over een topsporter. Tijdens de Noorderlinkdagen keek Blend samen met Noorderlink naar een andere betekenis van het woord. Talent is het vermogen om iets heel goed te kunnen. We zoomden tijdens deze dag in op het onzichtbare talenten van medewerkers die een fenomenale impact op een bedrijf kan hebben.

Veel mensen zijn zich niet bewust van hun eigen talent, zij ervaren dit als vanzelfsprekend. Talenten worden vaak niet (h)erkend door een persoon zelf, terwijl talenten hetgeen zijn dat iemand uniek maakt. Tijdens de Noorderlinkdagen vroegen wij naar de talenten, hierdoor kregen wij niet alleen mooie antwoorden, maar lieten we iedereen nadenken.

Of jouw talenten zich manifesteren heeft vooral te maken met je drijfveren; datgene wat jou van binnen uit beweegt. De behoefte om iets wel of juist niet te doen, maakt dat je met bepaalde dingen gaat experimenteren of ze links laat liggen. De drijfveren ‘angst’ en ‘nieuwsgierigheid’, maar ook de omgeving hebben grote invloed op het wel of niet benutten van een talent. 

De focus bij bedrijven bij het klassieke systemen ligt voornamelijk op competenties en weinig bij hetgeen waar mensen/medewerkers voldoening uithalen. Bedrijven moeten uitkijken dat zij het klassieke systemen niet als leidend achten en hier hun medewerkers in drukken. Leer juist de medewerkers kennen, tot in de kern. Leer hun drijfveren, maar benut ook vooral hun sterke kwaliteiten en unieke talenten. 

Ga voor diversiteit: laat mensen op hun eigen manier tot doelstellingen komen en je organisatie verrijken!

Én ondersteunen vanuit het bedrijf is enorm belangrijk, zodat mensen zich daarna verder kunnen ontwikkelen. Talent is namelijk nooit een eindbestemming, maar een proces.

×
Blend laat niemand onbewogen

Vertel ons je verhaal

Bellen mag ook

06 414 022 06

Bedankt voor je verhaal!

    Annuleren

    Jouw verhaal laat ons niet onbewogen, we nemen zo snel mogelijk contact met je op!